Top banner
Top banner
THAILAND: E-sigaret en toerisme, een Française keert terug op haar "Calvary" in het land

THAILAND: E-sigaret en toerisme, een Française keert terug op haar "Calvary" in het land

Vergeet niet dat het in februari was! Cécilia Cornu, een Franse toerist verklaart dat hij de slechtste vakantie heeft meegemaakt van zijn leven vanwege zijn e-sigaret. Voor een mensenkrant bekend, ze keert terug op haar verblijf in "de hel".


IDYLLISCHE FEESTDAGEN DIE NAAR DE NACHTMERENT KOMEN WEGENS EEN E-SIGARET?


Het moet zijn eerste vakantie zijn geweest die hij heeft gedeeld met zijn ouders, zijn kleine broertje en zijn verloofde. Vijftien idyllische dagen in Thailand. Een welverdiende ontspanning voor deze Varois die hard werken in hun familiebakkerij La Farlède. " Het was de droom van een klein meisje, zegt Cécilia Cornu, het land leek hemels. Ik kon niet wachten om daar te zijn. Maar net aangekomen in Karon, aan de westkust van Phuket, verandert de reis in een nachtmerrie.

« De tweede dag was ik met mijn vriend op een scooter. Mijn ouders en mijn broer zijn ons gevolgd. Ik had mijn elektronische sigaret in mijn hand. Vier politieagenten arresteerden ons. Ze grepen me de vixen en legden uit dat het verboden was. Ik wist het niet, ik verontschuldigde me. Ik begreep niet wat er gebeurde. Totdat ze me 40 000 bahts vragen, wat gelijk is aan 2 100 euro's. Ze onderhandelden, werden boos toen ik om een ​​rekening vroeg. Ik weigerde te betalen. "Geboeid, wordt Cécilia op het politiebureau onder de ogen van zijn familie hulpeloos ingescheept.

Zeven uur lang wordt ze ondervraagd, niet in staat om te drinken of naar de badkamer te gaan. " Mijn vader slaagde erin de Franse ambassade te bereiken die ons een vertaler stuurde. Om gerechtigd te zijn, was het noodzakelijk 47 000 bahts, 1 300 euro's te betalen. In afwachting van mijn proces is mijn paspoort geconfisqueerd. Ik had een verdediger nodig. En daar, als bij toverslag, werd deze heer een advocaat! Na het betalen van borgtocht, werd ik vrijgelaten. Niet in staat om te genieten van het verblijf, stort Cecilia in onder de eisen van Bakshish.

Kosten van de procedure, politie, officier van justitie, vingerafdrukanalyse, de lijst is eindeloos. Een week later krijgt ze een boete van 23-euro's. " Het reliëf! Maar de problemen zijn alleen beginnen.

Naar de immigratiedienst gestuurd om haar paspoort op te halen, wordt haar verteld dat zij op kosten van haar wordt gedeporteerd naar Bangkok, waar zij zal worden vier dagen in de gevangenis. « Er werden ongeveer zestig vrouwen gedwongen op de grond te slapen. In een vieze kamer. Ik was bang nooit uit deze kooi te komen.".

Om haar papieren terug te krijgen en vrijgelaten te worden, heeft Cecilia geen keus, ze verdeelt de steekpenningen: " In totaal heb ik het equivalent van 8 000 euro uitgegeven. de corruptie in dit land is schokkend. "Midden februari kon de jonge vrouw eindelijk Frankrijk vinden, maar blijft getraumatiseerd:" Ik voel me erg angstig. En rebels. Als mijn familie en mijn verloofde er niet waren geweest om me te steunen en voor mij te betalen, zou ik nog steeds in de gevangenis zitten. Mijn doel is nu om iedereen die een reis naar Thailand plant in gevaar te waarschuwen ...«

Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom

Over de auteur

Gepassioneerd door journalistiek besloot ik om lid te worden van het redactieteam van Vapoteurs.net in 2017 om voornamelijk te gaan met vapienieuws in Noord-Amerika (Canada, Verenigde Staten).

Laisser une réponse